Ervaringen

Hieronder staan enkele ervaringen van mama's die tijdens of na hun zwangerschap een training volgde bij VivideMama.

- maart 2023 -

Na een heftige bevalling kwam ik bij de verloskundige met een simpele vraag: 'Welke sporten mag ik doen? En hoe ga ik mijn lichaam en conditie weer opbouwen?' Het antwoord van de verloskundige na 6 weken herstel: 'Je mag gewoon beginnen hoor, je mag alle sporten weer doen.' Maar ik voelde aan alles in mijn lijf dat ik niet 'zomaar' even ging sporten. Er was teveel gebeurd en ik was erg onzeker. Daarnaast las ik op internet ook verhalen van vrouwen die te snel begonnen waren met sporten na een bevalling en daardoor allerlei blessures op liepen. En dat laatste wilde ik vermijden. Dus ik besloot om hulp in te roepen. Ik was bij verschillende sportscholen geweest, maar ik kon moeilijk de hulp en begeleiding vinden die ik nodig had. Mijn doel was namelijk niet snel mijn kilos kwijt, ik wilde gewoon weer lekker kunnen bewegen en me weer goed voelen. Vivian gaf me het volste vertrouwen dat dit weer goed zou komen. Niet met de weegschaal en allerlei ingewikkelde rapporten, maar door met me in gesprek te gaan. En te kijken welke oefeningen en trainingen het best bij mij en mijn doelen pasten en dit met elkaar te monitoren. 
Door de sessies ben ik bewuster geworden van mijn houding. Zowel tijdens het sporten als daarbuiten. Dit heeft ervoor gezorgd dat ik beter om ga met spullen optillen, beter op mezelf let en daardoor ook minder klachten ervaar en lekkerder in mijn vel zit. Daarnaast vind ik het heel prettig dat Vivian met je meedenkt. Na mijn bevalling had ik niet meer zoveel hersencapaciteit over om te bedenken wat ik wilde trainen. Het was super fijn dat Vivian iedere week een nieuwe training had bedacht en daarbij ook de feedback meenam uit de vorige sessies. Zo werden de trainingen helemaal op mij toegespitst. Bijv. ik wilde sporten met mijn baby (ivm tijdgebrek) Dus bedacht ze een aantal oefeningen die ik gewoon buiten kon doen als ik ging wandelen met de wandelwagen. Zo kon ik met mijn kind naar buiten maar ook meteen voor mezelf wat doen.  De sessies worden per mail aan je doorgestuurd, dus ik kan ze er nu elke keer weer bijhalen. En het was leuk om te zien hoe het elke keer steeds beter ging, dit gaf een goed gevoel. De trainingen waren dus goed op maat en altijd een fijne sfeer. Ik ben benieuwd hoe het zal zijn als Vivian in de toekomst een eigen locatie heeft!
Ik zou het zeker aanraden om als nieuwe moeder wat tijd in jezelf rondom beweging/sport te investeren. Hier heb je alleen maar profijt van. En het is super dat Vivian de kennis heeft over sporten tijdens zwangerschap/na bevalling. Dit zorgt ervoor dat ze echt weet waar ze het over heeft en je meteen ook de juiste oefeningen en handvaten kan bieden zodat je op een gezonde manier weer helemaal fit wordt na je bevalling.

 

- februari 2023 - 

Na de bevalling van mijn tweede kindje had ik nogal wat last van mijn bekkenbodem en rug. Om deze reden ben ik behandeld door fysiotherapeut. Daar leerde ik over VivideMama en de personal training optie. Mijn doel was om tijdens mijn herstelperiode op een veilige manier te gaan sporten en mijn lichaam te helpen goed te herstellen. Ik heb nog best wat lichamelijke klachten en vond het eerst best spannend om te sporten. Ook al was ik vroeger erg sportief.
Na het intakegesprek met Vivian voelde ik dat we heel goed op elkaar zijn ingespeeld. Ik besloot het personal training traject te starten. Ik heb erg genoten van alle sessies (8 in totaal). Vivian is zeer professioneel, altijd met een goed voorbereid trainingsplan en uitleg over het doel van elke oefening. Ze heeft echt veel kennis van de verschillende spiergroepen en weet precies wat je beter wel en niet kan doen. Ze luisterde altijd goed en was geïnteresseerd in mijn huidige situatie en hoe mijn lichamelijke klachten evolueren om daar altijd rekening mee te kunnen houden. Door haar aanpak voelde ik me altijd heel goed gemotiveerd en zag ik ook goede resultaten van onze sessies. Ik was nooit bang om thuis te oefenen op basis van haar plan. Ik kan Vivide Mama zeker aan iedereen aanraden!

- februari 2023 -

Het was super fijn om tijdens mijn zwangerschap bij Vivian te sporten. Ik heb veel geleerd en Vivian is erg professioneel. Ze weet heel goed te vertellen welke spieren wel/niet getraind kunnen worden, hoe je sterker kunt worden en je kunt voorbereiden op het aankomende moederschap. Ik heb echt het idee dat ik bezig was om op een verantwoorde manier sterker en fitter te worden. De lessen waren heel afwisselend en werden goed aangepast op de groep of per persoon. Sommige lessen waren nog best pittig, maar goed te doen. Met de gewichten kon je het zo zwaar maken als je zelf wilde. Voelde in ieder geval goed om te blijven sporten! Daarbij was het ook erg leuk om andere gezellige dames te ontmoeten en met elkaar te kletsen over onze ervaringen en wat we allemaal meemaken. Serieuze maar ook een gezellige groep. Ik ga het nog missen! 

- december 2022 - 

Ik vond het superfijn om bij VivideMama de Core Restore gevolgd te hebben. De 8 weken zijn voorbij gevlogen en ik vond het super leuk dat het in een kleine groep gegeven werd. Zo was er veel aandacht voor het individu en kon Vivian ook gericht helpen met bepaalde vragen. Ik vond het heel nuttig om te horen welke oefeningen/bewegingen impact hebben op je bekkenbodem en hoe je dit kunt trainen. Ik vond het qua intensiteit zwaarder dan verwacht maar goed te doen! Ik dacht van te voren niet dat het zoveel krachttraining zou zijn maar dat vond ik juist alleen maar leuk. Ik zou het zeker aanraden en het lijkt mij ook heel erg leuk verder te gaan met de VivideFit smallgroup training!

- juni 2022 -

Bij zwangerfit heb ik gekeken naar wat in de buurt is, toevallig zag ik een flyer van VivideMama bij de verloskundige. Dat is uiteindelijk zo goed bevallen dat ik ook na mijn bevalling bij VivideMama ben gaan sporten. Na het einde van de cursus was ik ook weer echt fit en mocht 12 weken na mijn zwangerschap ook weer een stuk meer. Het was een goede voorbereiding op weer intensief wielrennen en op een later tijdstip hardlopen en tennis.Ik heb geleerd wat wel verstandig is om te doen en wat niet. Vooral het "niet" was voor mij goed om te weten voor na bevalling omdat ik de neiging heb om te veel te vlug te gaan doen. Anders was ik na 9 weken weer gaan hardlopen net als na mijn vorige bevalling. De trainingen zijn voor iedereen toegankelijk ook als je niet sportief bent. Maar zeker ook zoals je net als ik veel sportte voor de zwangerschap. Vivian zorgt ervoor dat het iedereen een uitdaging is. Ik zou het iedereen aanraden!

- juni 2022 -

Tijdens mijn zwangerschap ben ik naar Leidschendam verhuisd. Al kort na mijn bevalling ben ik op zoek gegaan naar een sportschool die verstand heeft van sport tijdens en na de zwangerschap. Ik vond Vivian via Google, en haar website trok me al meteen aan. Ik ben een personal training traject met haar begonnen en ik heb er geen moment spijt van gehad dat ik mijzelf dat gegund heb. Ik vond het namelijk spannend om weer te beginnen met sporten. Ik ben altijd wel sportief geweest, maar ik had ook gelezen dat je moet oppassen met je buikspieren en je bekken bodem. Ik wilde niks overhaast doen maar miste het sporten enorm. Vivian heeft me daar uitstekend bij geholpen. Niet alleen is ze een ontzettend leuke meid, ze luistert ook heel goed naar wat belangrijk voor je is. Ze heeft echt veel kennis van de verschillende spiergroepen en weet precies wat je beter wel en niet kan doen. Daardoor kon ik verrassend veel doen, terwijl ik niets forceerde of overbelastte. Precies wat ik wilde. Het heeft me vertrouwen gegeven om ook thuis op die manier te sporten. Ik ben nu aangesloten bij een van haar gemengde groepslessen. Daarbij valt het me op dat Vivian iedereen oefeningen op maat kan geven. Ze weet goed wat je (ongeveer) kunt hebben en maakt er altijd een leuke en uitdagende training van. Ik kan Vivide dus aan iedereen aanraden!

- mei 2022 -

Ik heb tijdens mijn 2e zwangerschap 2 series Powermama en na de bevalling 1 serie Core Restore bij Vivian gevolgd. Elke serie was anders, met wel altijd zorgvuldig uitgedachte oefeningen in een vaste opbouwstructuur. Vivian geeft veel extra informatie over spieren en hormonen tijdens en na de zwangerschap. Ook geeft ze veel goede tips om je lichaam goed te gebruiken (als ik de maxi cosi op til dan hoor ik soms Vivian nog in mijn achterhoofd😉). Waar ik bij mijn eerste zwangerschap veel last had van mijn rug en bekken, heb ik dat deze keer helemaal niet gehad. Echt heel fijn! Alle drie de groepen waarin ik heb meegedaan waren heel verschillend. Toch zorgde Vivian altijd voor een hele open en gezellige maar ook serieuze sfeer. Waarbij iedereen op eigen niveau kan sporten en uitgedaagd wordt, maar er ook zeker ruimte is voor persoonlijke verhalen, mommy-tips en grapjes. Zou het zeker aanraden voor alle zwangere dames die goed voor zichzelf willen zorgen. 

- april 2022 -

Ik had speciaal gekozen voor Vivide Mama omdat ik in het buitenland woon en ik graag in mijn eigen moedertaal begeleid wou sporten. Ik kwam bij Vivian terecht omdat ik lang geleden bij haar zus in de klas heb gezeten. Door de online reviews en de ervaring van een kennis van mij zorgde er voor dat ik de knoop doorhakte om online 1 op 1 trainingen bij Vivian te doen. Daarnaast vind ik het ook leuk om een kleine ondernemer te ondersteunen. Zowel tijdens als na mijn zwangerschap vond ik het erg fijn om kleine kwaaltjes te bespreken, informatie te krijgen wat er allemaal wel niet gebeurd in je lijf maar ook tips te krijgen hoe je bepaalde oefeningen juist zwaarder of makkelijker kon maken. Tijdens de trainingen werd ik goed gemotiveerd, begeleid, hield ze me scherp en daagde ze me uit. Vivian vond ik erg professioneel, kundig, flexibel, georganiseerd en wat ook heel belangrijk is, gezellig! Voor mij was had ons contact de perfecte balans tussen professioneel- en informeel contact. Al met al, ik heb dit als zeer positief ervaren en ik zou het elke mama (to be) aanraden om met Vivian te sporten.

Nagekomen review:

- Zomer 2021 -

Het is al eventjes geleden dat ik het powermama programma heb gevolgd, maar Vivian verdient absoluut een shout out! Na een spannende start van de zwangerschap vond ik in haar lessen de ontspanning die ik nodig had, hoe fijn!Persoonlijk hou ik helemaal niet van fitness, maar ik wist dat het goed voor me was en uiteindelijk heb ik er gek genoeg nog plezier aan beleefd ook! 
In de lessen heerste een ongedwongen, gezellige sfeer waardoor ook de kaakspieren flink getraind werden door al het geklets. Maar, vergis je niet, het was echt wel zweten geblazen en ik heb de nodige spierpijn ervaren. Vivian is er eentje die haar vak verstaat; deskundig, verbindend en motiverend. 
Bedankt voor deze ervaring en keep up thegoodwork!

- oktober 2021 - 

Zo’n zes maanden na de geboorte van mijn dochtertje merkte ik dat ik behoefte kreeg weer te gaan sporten. Ik had vage buikklachten die ik daarmee hoopte op te lossen, en ook wilde ik graag mijn buik en rug sterker maken.
Bij de verloskundige praktijk zag ik een folder hangen voor de Restore Your Core training van Vivian. Alleen de titel trok mij al over de streep! Dit was precies wat ik zocht.
Eenmaal begonnen met de training bleek het zo veel meer in te houden dan ik van te voren gedacht had. Niet alleen deden we krachtoefeningen om een sterker gestel te krijgen, we leerden over onze ademhaling (dat deed ik al voor de bevalling niet goed!), mobiliteit, en de algehele werking van het vrouwelijke lichaam. Hier heb ik veel van geleerd, en heeft vooral gezorgd voor bewustwording.
De oefeningen gingen bij de lessen van Vivian altijd gepaard met een goede uitleg, en er was veel ruimte voor het stellen van vragen en persoonlijke aandacht. De eerste twee trainingen bouwden we rustig op, daarna werden de oefeningen iets uitdagender.
Na 8 weken les merkte is dat mijn lichaam op begon te pikken wat het geleerd had. Mijn buik en rug werden langzaam aan sterker, en ik kon weer vrij niezen en hoesten zonder in mijn broek te plassen (heb je daar last van? Bij Viv moet je zijn! ;) ).
Ik hoop dat Vivian in de toekomst tijd heeft om een vervolgtraining voor de Restore Your Core trainingen op te zetten en te geven. Ik vind het thuis lastig om de oefeningen vol te houden, en met een groepje meiden trainen is natuurlijk ook reuze gezellig!
Dus ben jij opzoek naar een laagdrempelige manier om na de bevalling weer te gaan sporten, en dit onder persoonlijke begeleiding en met een kleine groep meiden te doen? En heb jij de wens jouw lichaam weer sterker te maken, en bewust aan jouw eigen herstel te werken? Kies voor Restore Your Core  bij Vividemama!

- oktober 2021 - 

Tijdens mijn beide zwangerschappen deed ik het powermama programma. Nu, na mijn tweede bevalling, heb ik gekozen voor het restore your core programma omdat het specifiek is voor het lichaam om weer te herstellen na je bevalling. Ik wilde graag weer leren hoe ik mijn lichaam goed kan "optrainen" en gebruiken in het dagelijks leven zonder zorgen. Ik wilde weer sterk worden. Het programma heeft mij erg geholpen bij het bewustmaken van mijn spiergroepen en hoe ik die het beste kan inzetten en met hoeveel kracht dat moet of kan. Ik voel me veel sterker en beter in mijn lijf zitten. De trainingen zijn niet gemaakt om je helemaal af te matten maar wel om echt te leren. Je leert hoe je krachttraining echt goed technisch uitvoert. Deze kennis van de techniek heb ik kunnen gebruiken bij mijn trainingen de rest van de week. Vivian zorgt ervoor dat iedereen mee kan komen en dat er altijd lichtere en zwaardere opties zijn, zodat je echt kunt kijken tot hoever jouw lichaam kan gaan. Dat geeft een heel goed beeld en hierdoor leer je heel veel over je eigen kunnen. Ik denk dat alle moeders deze training moeten volgen. Je kunt natuurlijk zelf lopen prutsen in een sportschool, maar door deze training weet ik nu wat ik doe en zijn mijn trainingen veel effectiever. Je leert echt de juiste technieken te gebruiken en dat is iets wat je je hele leven kunt inzetten. 

Nagekomen review: - November 2020 -

Toen ik tijdens mijn zwangerschap met heftige bekkenklachten kampte ben ik via de fysiotherapeut doorverwezen naar VivideMam. Als sportfanaat was het zeer frustrerend dat ik, door de bekkenklachten, al vanaf week 24 van mijn zwangerschap amper kon lopen; laat staan sporten.
Op voorhand was ik wat sceptisch over een personal trainer tijdens de zwangerschap; ook tijdens mijn zwangerschap wilde ik graag ècht sporten (en zweten) en niet in aangepaste vorm. Gelukkig heb ik mij daar in vergist; Elke (thuis)training van VivideMama was weer intensief.
Vivian is betrokken, enthousiast en deskundig. Met name dat laatste is van essentieel belang tijdens- en na de zwangerschap, maar elders lastig te vinden.
De begeleiding en toelichting die VivideMama geeft is van grote waarde. Opnieuw vertrouwen krijgen in je lichaam en leren hoe je je spieren het beste kan inzetten; niet alleen om (in mijn geval bekken)klachten te reduceren, maar met name om deze te voorkomen.
In mijn geval heeft het gewerkt; vanaf week 24 tijdens mijn zwangerschap kon ik niet meer lopen door bekkenklachten. Met behulp van de trainingen van VivideMama kon vanaf week 30 weer fanatiek sporten! Een groot voordeel is dat je de trainingen tevens per e-mail ontvangt; zo kan je thuis ook verder trainen.
Door de trainingen ben ik fit mijn bevalling in gegaan. Maar dat is niet het enige: met behulp van een postpartum traject via Vivian kon ik na 3,5 maand na mijn bevalling weer hardlopen en ben ik een aantal maanden later weer net zo fit als voor mijn zwangerschap. En dat zonder bekkenklachten!
Kortom: Wil jij verantwoord (en klachtenvrij) sporten tijdens- of na je zwangerschap? Volg dan de Personal Training bij Vividemama!

- augustus 2021 - 

Ik ben bij Vivian gestart met trainen toen ik zwanger was van mijn derde kindje. Bij mijn eerdere zwangerschappen ben ik vrij snel weer normaal gaan trainen (met name dansen); maar ik merkte na mijn tweede kindje dat ik gericht trainen na de bevalling toch wel prettig vond. (Dat was in 2018 en toen was Vivian daar nog niet gericht mee bezig). Nu bij mijn derde kindje leek het mij goed om zowel tijdens zwangerschap als na mijn bevalling in shape te blijven/ weer te komen en je bewust te zijn dat je spieren (helaas) niet direct alles kunnen. Rustig af- en opbouwen voor het juiste herstel. Ik ken Vivian via mijn zusje Barbara Koppe, met wie zij samen Wondernemers heeft opgericht. Een stuk achtergrond informatie waarom bepaalde oefeningen handig zijn om te doen voor of na een bevalling vond ik fijn om mee te krijgen voorafgaand en tijdens de trainingen. Vooral ook na de bevalling ben ik vaak geneigd om gelijk "volle bak" te gaan trainen. Maar zeker na mijn derde zwangerschap had mijn lichaam meer tijd nodig om weer in oude vorm te komen. Ik vond het fijn om met een trainer te trainen die mij ook bewust kan laten worden dat te snel te veel trainen niet goed is (beetje zelf bescherming eigenlijk ;).
Het waren leuke, intense trainingen. Je bouwt het op dus vanaf les twee/drie wordt het steeds intensiever. Ik vond de meiden ook leuk en eigenlijk heb ik bij beiden keren het idee gehad dat er een prettige sfeer heerste. Ook tijdens Corona was Vivian creatief om ook de (thuis) les door te kunnen laten gaan! Zo hebben wij eigenlijk geen enkele les hoeven missen. Fijn! Ik zou VivideMama aanraden aan zwangere vriendinnen die in de buurt van Leidschendam of Voorburg wonen :).

- April 2021 -

Ik ben bij Vivide terecht gekomen door een vriendin (die ik kende van zwangerschapscursus bij onze eerste kinderen) en zij had er hele positieve ervaring mee en vroeg of ik ook mee wilde doen. Ik heb geleerd welke spieren je op welke manier traint. Juist focus op spieren die belangrijk zijn tijdens en na bevalling. Ook heel fijn dat we filmpjes kregen opgestuurd, waardoor we ook zelf thuis dingen kunnen hergebruiken. Qua training is het voor iedereen zeker toegankelijk, ik vond zelf de eerste sessies wat te weinig intensief, maar laatste 4 trainingen heel fijn! (van de 6 die ik tot nu heb gevolgd). Je kunt de oefeningen vrij goed op eigen intensiteit uitvoeren, dat maakt het geschikt voor iedereen. Ik zou de trainingen van VivideMama aanraden aan iedereen die behoefte heeft om goed preventief voor haar lichaam te zorgen. Je leert te focussen op de spieren die je tijdens zwangerschap en herstel helpen.