Samen sporten is leuk! In onze vaste Small Group lessen leer je veilig te belasten tijdens en na je zwangerschap. Hoe je de juiste core spieren veilig gebruikt, je ademhaling kan helpen met inspanning en het aan en ontspannen van de bekkenbodemspier op de juiste manier. Dit alles in een klein groepsverband zodat we kunnen aanpassen op elk niveau.

Vivide mama smallgroup kolom

- Vanwege de Covid-19 maatregelen vinden de PowerMama trainingen buiten plaats, wanneer de maatregelen versoepelen en wij op een veilige manier weer in de trainingsstudio mogen en kunnen sporten zullen wij daar de trainingen voortzetten. Bij extreem slecht weer zal de training digitaal plaatsvinden, dit wordt tijdig met de deelnemers gecommuniceerd - 

VivideMama biedt het PowerMama Programma aan. Deze Small Group training (maximaal 8 mama’s) is speciaal voor vrouwen die willen sporten tijdens de zwangerschap en/of na de bevalling. Het leuke van de Small Group training is dat je andere mama’s (to be) ontmoet en samen werkt aan een betere conditie voor jou en je baby! Je lichaam verandert tijdens een zwangerschap en ook na de bevalling ben je niet 1,2,3 hersteld en daarbij kan alles anders voelen dan voorheen. Hoe je hiermee om moet gaan leer je bij onze trainingen. Daarbij is het belangrijk om te weten welke oefeningen mogelijk "schadelijk" kunnen zijn tijdens je zwangerschap. Gemiddeld heeft één op de vier volwassen vrouwen last van klachten aan de bekkenbodem, zoals ongewild urineverlies tijdens inspanning en heeft drie op de tien vrouwen na de zwangerschap een lichte diastase (wijking van de buikspieren).

Dit alles kan ontstaan door te veel belasting op de verkeerde plekken. Om dit te voorkomen hebben je corespieren en bekkenbodemspieren tijdens en na de zwangerschap extra aandacht nodig. Tijdens onze trainingen wordt hier door middel van diverse oefeningen aandacht aan besteed. Het doel van onze trainingen is om fit te blijven tijdens je zwangerschap en je te leren hoe je in het dagelijks leven de fysieke belasting op je lichaam het beste kan uitvoeren. Daarbij komt ook een stukje ademhaling kijken én werken we na je bevalling weer toe naar een sterk lichaam zodat je weer kan deelnemen aan de sport die jij het liefst beoefent. Naast de fysieke training besteden we tijdens de Small Group training ook aandacht aan houding, bewegingspatronen en is er altijd ruimte voor het stellen van vragen. Zo ga je goed voorbereid je moederschap tegemoet.

De trainingen worden gegeven door eigenaar Vivian, gespecialiseerd in het trainen tijdens en na de zwangerschap.
Je kunt in elk moment van de zwangerschap instromen en 6-8 weken na je bevalling mits je voldoende bent hersteld. Twijfel je of je al kunt starten na je bevalling? Het laten doen van een postpartum check bij de geregistreerd bekkenfysiotherapeut is zeer aan te raden (Ik werk nauw samen met deze fysiotherapeuten) Ook kun je altijd even contact met mij opnemen voor advies. 

Het PowerMama Programma bestaat uit een 8weeks trainingsprogramma. We starten regelmatig een nieuwe groep. Ben jij benieuwd wanneer? Check onze cursuspagina. Schrijf je in via onze cursuspagina.

Op de cursus pagina lees je meer over het PowerMama programma en vind je meer cursussen en workshops die VivideMama aanbied. Neem snel een kijkje!

Bekijk ook ons aanbod van cursussen en workshops!