Het is al een tijdje geleden dat ik een blog plaatste maar nu ik volgende week weer begin na mijn zwangerschapsverlof is het ook wel tijd om hier even up to date te zijn. Op maandagavond 3 juli is onze zoon Jeppe geboren. De bevalling was een hele ervaring maar alles is goed gegaan en Jeppe is inmiddels al weer bijna 3 maanden bij ons! Alle clichés zijn waar, daarom zijn het waarschijnlijk ook cliches hahaha, de tijd vliegt! Hij is inmiddels echt newborn af en al een klein baby ventje met een ondeugende lach op zijn gezicht. 

Mijn herstel ging niet zo snel als wat ik had gehoopt/verwacht (over mijn ervaring hier later misschien meer over) maar inmiddels ben ik fit genoeg om weer aan de slag te gaan. Vanaf volgende week zal ik dan ook weer starten met de VivideFit, Powermama en Core Restore trainingen. Daarop volgend zal ik langzaam ook weer personal training trajecten aannemen als mijn agenda het toelaat. Heb je hier interesse in? Stuur me dan gerust een mailtje. 

Wie weet tot snel!

Ps. dit pakje heb ik van een klant gekregen, hoe schattig! 

20230723 183432 01 01

 

" Meet Wasantha "
Ik ben blij dat ik jullie haar mag introduceren! Vanaf midden mei gaat Wasantha de PowerMama én Core Restore overnemen tijdens mijn zwangerschapsverlof🤰🏼. Graag stelt ze zich aan jullie voor:

"Ik ben Wasantha, moeder van Mats (6) en Elin (2) en woon in Delft. Na mijn zwangerschap van Elin ging er een wereld voor mij open tijdens het volgen van de PowerMama trainingen. Zo is mijn interesse in deze trainingen gegroeid. Ik ben mij gaan ontwikkelen en opleiding met als resultaat dat ik trainer ben bij Mom in Balance. Ik vind het belangrijk dat jij met veel plezier op een veilig en verantwoord traint en daardoor sterk en fit blijft."

Wasantha zal zowel de PowerMama & Core Restore trainingen in mei/juni verzorgen net zoals de augustus editie. Hiervoor kun je je al aanmelden via de aanmeldingspagina om verzekerd te zijn van een plekje: Aanmelden voor PowerMama of Core Restore die start in augustus kan hier.

Wasantha

Ook de VivideFit trainingen zullen overgenomen worden door twee ervaren trainsters Marjolein en Annique. Ik ben erg blij dat hierdoor een groot deel van de trainingen tijdens mijn verlof door kunnen blijven gaan. Heb jij interesse in personal training dan kun je jezelf via het contactformulier op de wachtlijst hiervoor zetten door aan te geven dat je interesse hebt. Vanaf oktober ga ik de personal training trajecten weer oppakken. 

Vul hiervoor het contactformulier in.

In de eerste week van mei starten er weer twee nieuwe groepen bij VivideMama! Let op, er is nog maar beperkt plek in beide groepen. Omdat we met kleine groepen werken adviseer ik je om niet te lang te wachten met aanmelden want vol=vol. 

Powermama logo Training Blauw en groen

Ben je op dit moment zwanger (tussen de 12 en 25 weken) en wil je graag onder professionele begeleiding sporten dan is het PowerMama programma iets voor jou. Je leert hierbij de do's en dont's van het sporten tijdens je zwangerschap in elke fase van de zwangerschap. Omdat we werken met kleine groepen kunnen we precies aanpassen naar jou lichaam en periode van je zwangerschap. Ook kun je hier terecht wanneer je zwangerschapsgerelateerde klachten ervaart zoals bekkenpijn. We passen de oefeningen zo goed mogelijk aan (wanneer nodig in overleg met de bekkenfysiotherapeut) om jou zo fit mogelijk door je zwangerschap te helpen. We hebben nog twee plekjes over. Mocht je nog vragen hebben kun je deze altijd insturen via ons contactformulier. Wil je je opgeven? Dat kan via het aanmeldformulier: Klik daarvoor hier.

Powermama logo Core restore Blauw en groen

Ben je minimaal 6 weken geleden bevallen en wil je graag de eerste stap maken naar het gaan sporten? Dan is de Core Restore wat je zoekt. Na een zwangerschap is je lichaam niet direct in 6 weken hersteld. Ondanks dat je misschien groen licht krijgt bij je nacontrole betekent dit niet dat het verstandig is om alles weer te doen zoals je voor je zwangerschap deed. Het 9 maanden dragen van je kindje inclusief alle hormonen die maanden nodig hebben om te stabiliseren maakt dat je lichaam tijd nodig heeft om zich weer te herstellen. Belangrijk dus om je lichaam die tijd te geven en in deze periode op te werken in belasting. Dit is precies wat je in de 8weekse Core Restore leert. We werken aan het versterken van de bekkenbodem en core spieren om jou een goede basis te geven waaruit je verder kan gaan opbouwen. Ook deze trainingen zijn in een small group verband waardoor er echt heel gericht getraind wordt, precies op jouw level. Ook is het handig om voor het starten de bekkenbodemcheck te doen. Dit is een online vragenlijst die je inzicht geeft over het herstel van je bekkenbodem. Hieruit krijg je ook advies of er wel of niet een consult bij de bekkenfysiotherapeut aangeraden wordt. Mocht je nog vragen hebben kun je deze altijd insturen via ons contactformulier. Wil je je opgeven? Dat kan via het aanmeldformulier: Klik daarvoor hier.

Verlof:

Omdat ikzelf midden mei met zwangerschapsverlof ga zullen de trainingen dit keer door twee verschillende trainers gegeven worden. De eerste training geef ik (Vivian) alleen. De tweede training van de reeks zal ik samen geven met mijn vervangster Wasantha en de derde training neemt Wasantha het over. Op de achtergrond zal ik nog beschikbaar zijn voor vragen maar ik heb ook alle vertrouwen in Wasantha dat zij jullie goed gaat begeleiden in deze bijzondere periode van je leven. 

Afgelopen week was het dan eindelijk tijd om het bekend te maken. De afgelopen jaren heb ik zoveel vrouwen mogen zien transformeren van zwanger naar moeder worden. Nu is het moment dat ik zelf mag ervaren hoe dit is. 

Ik ben namelijk zwanger! Op dit moment ben ik ruim 17 weken (over de 4 maanden) en verwachten wij een jongetje. 
Alle controles en echo's zien er tot nu toe helemaal goed uit en begint mijn buikje nu langzaam zichtbaar te worden. 

Dit betekent ook dat er een spannende tijd aan komt. Hoelang kan ik blijven doorwerken, blijf ik mij zo goed voelen als ik nu doe? Maar ook, hoe daarna? 

Ik ben op dit moment bezig om vervanging te zoeken voor mijn VivideFit groepen zodat deze gewoon door kunnen blijven lopen. Ook hoop ik vervanging te vinden voor de PowerMama en Core Restore Cursussen zodat ook hierin continuiteit blijft. Wanneer hier meer duidelijk over is zal ik dit uiteraard op tijd communiceren. 

Voor alsnog ben ik gewoon nog lekker training aan het geven en zal dat, als alles goed gaat, voorlopig ook nog gewoon blijven doen. Verwachte verlofperiode zal midden/eind mei zijn. 
Je kunt je dus op de wachtlijst zetten voor de komende PowerMama reeks of Core Restore. Lijkt mij heel gezellig. 

Liefs,

Vivian

zwangerVividebaby

2023 is coming...

Nog een kleine maand en dan staat 2023 weer op de stoep. Het is ongelooflijk hoe snel afgelopen jaar is gegaan. Misschien was 2022 voor jou wel een heel bijzonder jaar met de geboorte van je kindje. Of kijk je heel erg uit naar 2023 omdat je weet dat je gezin gaat uitbreiden met de geboorte van jullie mini-me. Dat betekent ook dat er in het nieuwe jaar weer nieuwe startdata zijn voor de trainingen die ik aanbied. De plekjes zijn weer snel gegaan maar als je snel bent kun je jezelf nog verzekeren van een plekje.

Zwanger of bevallen? Bij VivideMama kun je terecht voor de beste sport begeleiding!

Je kunt wanneer je tussen de 12 en 25 weken zwanger bent aanmelden voor de PowerMama training. Dé training om zo fit mogelijk naar je bevalling toe te werken. Ben je het afgelopen jaar bevallen en op het moment van de startdatum minimaal 6 weken post partum kun je je aanmelden voor de Core Restore. Dé training om de eerste stap te zetten naar een veilig herstel. 

Ik zie je heel graag in het nieuwe jaar! Je vindt hier de startdata, kosten en aanmeldformulieren.

Wacht in ieder geval niet te lang want dit zijn de laatste plekjes :) 

Groetjes,

Vivian

happynew2023

Ben jij op dit moment zwanger óf ben je 6 weken of langer geleden bevallen en wil je weer starten met sporten?
Dan heb ik twee opties voor je. Je laatste kans om aan te melden is dit weekend! 

Ben je zwanger? Dan is het PowerMama Programma geschikt voor jou. Het is een reeks van 8 weken waarin je elke training een stukje theorie krijgt over de groeiende buik, bekkenbodem, diastase en belasting. Hier gaan we vervolgens in de praktijk mee aan de slag door functionele krachttraining. Zo kom je sportief je zwangerschap door. Dit heeft voordelen tijdens je zwangerschap maar ook zal het je herstel bevorderen. Ik heb nog twee plekjes vrij dus wees er snel bij!

Start: Dinsdag 1 november '22
Tijd: 19.30-20.30 uur
Locatie: Trainingsstudio Neherpark
Kosten: €145,-
Duur: 8 weken 
Deelnemers: Minimaal 4 maximaal 8 mama's 

Ben je het afgelopen jaar bevallen (tot 6 weken post partum) en wil je graag weer het sporten oppakken? Dan is de Core Restore dé training voor jou. Hierin gaan we in een klein groepje aan de slag. We kijken naar de werking van je buikspieren én gaan deze ook meteen versterken. Elke week nemen we de tijd om je ervaringen over het moederschap te delen, krijg je theoretische kennis mee over het post partum herstel en kun je een fijne training verwachten. Ik heb hier nog maar één plekje vrij, dus geef je snel op als je erbij wilt zijn!

Woensdag 2 november ´22
Tijd: 19.00-20.00 uur 
Locatie: Gezondheidscentrum Scheepswerf te Leidschendam
Kosten: €160,-
Duur: 8 weken 
Deelnemers: Minimaal 4 maximaal 6 mama's.

Wil jij één van deze laatste plekjes hebben? Meld je dan hier aan.

EQjGjxbXsAAc 6o

Ben jij een drukke moeder die weinig tijd voor zichzelf kan vrij maken? Is daardoor je voedings en sportpatroon niet zoals je wilt? Ben je het zat om jezelf teleur te stellen in de keuzes die je maakt en wil je hier iets mee doen? Dan is VivideLifestyle wat voor jou. In een klein groepje ga je samen met andere jonge moeders aan de slag om stap voor stap te werken aan je doelen. Met een stok achter de deur en motivatie wanneer je weer thuis komt van een meeting. Een maand lang gaan we elke week actief aan het werk met jouw doelen. We gaan deze samen formuleren en haalbare acties eraantoe voegen. Na 4 bijeenkomsten ga je zelf verder aan de slag en hebben we elke maand een terugkom dag. Ook hebben we elke week een challenge en motiveren we elkaar via onze speciale appgroep. Even alles op een rijtje: 
-    4 bijeenkomsten van anderhalf uur (40 minuten high intensity training)
-    Daarna 3 keer, 1 x per maand bijeenkomst.
-    We gaan aan de slag met voeding, sporten, slapen/ontspanning om voor jou de beste balans te vinden
-    Groepsapp om elkaar op de hoogte te houden & te motiveren
-    Elke week een challenge/opdracht
-    Werkboek met achtergrond info

Start: zaterdag 5 november ´22
Tijd: 11.00-12.30 uur 
Locatie: Nader te bepalen (omgeving Leidschendam)
Duur: 4 weken aansluitend, 3 herhaalochtenden (1 x per maand)
Deelnemers: Minimaal 4 maximaal 6

Eenmalige pilotprijs: €150,-

Ben je gemotiveerd om aan de slag te gaan? Meld je dan snel aan voor één van de plekjes! Klik hier op de link voor de aanmeldpagina.

VivideLifestyle

 

Tijdens de zwangerschap is het belangrijk om oververhitting van de moeder te voorkomen. De kerntemperatuur van een zwangere vrouw is hoger en ze kunnen moeilijker warmte afgeven. In de baarmoeder is het ook een paar graden warmer dan de lichaamstemperatuur van de moeder.
Onderzoek dat is gedaan (op schapen) toont aan dat oververhitting bij de moeder schadelijk kan zijn voor de baby. Dit kan leiden tot vroeggeboorte of aangeboren afwijkingen. De hartslag van de foetus gaat omhoog wanneer er sprake is van een hoge temperatuur van de moeder. 

• Je kunt oververhitting voorkomen door véél te drinken op de dag van je training. Dus niet alleen tijdens de training.
• Verder is het advies om niet te trainen op warme dagen (25 graden +) of in een warme ruimte zoals bijvoorbeeld hot yoga.
• Doe de praattest om te kijken of je niet buiten adem bent. Je moet dan nog zinnen van minimaal 6 woorden normaal kunnen uitspreken.
• Je kunt ook de Borg-schaal gebruiken voor het inschatten van de inspanning. We gaan dan uit van (RPE = Rate of Perceived Extertion). Tijdens de
zwangerschap mag je pieken op max 6/7 van de Borgschaal. 
Alle oefeningen moeten worden uitgevoerd in een gevoede, goed gehydrateerde staat. Wanneer de omgevingstemperatuur en vochtigheid hoog zijn, is het advies om ook meer te drinken tussendoor.

Een optimale training voor een gezonde zwangere vrouw met een normaal gewicht is 30 tot 45 minuten sporten op 50% tot 75% van de VO2 max, gevolgd door een 15 min cooling down door bijvoorbeeld te wandelen of fietsen. De VO2MAX meet de maximale hoeveelheid zuurstof die je iedere minuut op kan nemen.

 

BorgSchaal

Attentie Attentie!! 

Er start in september nog één PowerMama groep. Speciaal voor de zwangere mama´s (to be) die op vrijdag vrij zijn!
De reeks start vrijdag 19 september en in 8 weken gaan we met elkaar aan de slag om zo fit mogelijk door je zwangerschap te komen. 
Je krijgt van mij uitleg over onder meer buikdruk, ademhaling, hormonen die invloed hebben op de belasting van je lichaam, de don't maar vooral ook de do's. En uiteraard brengen we deze dan ook nog in de praktijk!
Zorg dat je je aanmeld om verzekerd te zijn van een plekje. Er is, zoals altijd, maar beperkt plek om de kwaliteit te waarborgen :)

Start: Vrijdag 16 september '22
Tijd: 9.15-10.15 uur
Locatie: Outdoor,  verzamelen bij gemeentehuis Leidschendam
Kosten: €145,-
Duur: 8 weken 
Deelnemers: Minimaal 4 maximaal 8 mama's 

Aanmelden doe je door HIER TE KLIKKEN!!

Ik hoop je snel te zien.
Liefs,

Vivian

Vivide mama voorburg leidschendam2

Buikdruk is niet iets om bang voor te zijn. Het is een natuurlijk proces ter bescherming van de wervelkolom bij het leveren van kracht. Tijdens en na de zwangerschap kan te veel druk óf druk in één bepaalde richting (bv. omlaag of naar voor) problemen opleveren. Een zwakke schakel is de linea alba (diastase). Wanneer er druk naar voren wordt gezet of de druk niet opgevangen kan worden door de buikspieren zie je een tuut op de buik ontstaan bij de middenlijn. Wanneer dit één keer gebeurt, is dit niet direct een ramp. Maar wanneer dit een patroon is dat de hele zwangerschap wordt doorgezet, kan de diastase onnodig groot worden.

De bekkenbodem is ook een zwakke plek. Wanneer je omlaag perst kan dit veel druk op de bekkenbodem geven en wanneer dit langdurig optreedt, kunnen er klachten zoals een verzakking of incontinentie ontstaan.

Dus het is belangrijk dat er géén druk omlaag wordt gezet en géén druk naar voren wordt gezet.
Maar wat dan wel? De druk verdelen over de gehele core en uitblazen op kracht. Hoe? Door hetinzetten van het spierkorset (3 x B).

Waar let je op bij de buik?

Wat gebeurt er met de buikwand tijdens training en in het dagelijks leven?
• Blijft de buik mooi rond en plat of zie je een “tuut” ontstaan? Wanneer je een tuut ziet ontstaan, zijn er verschillende strategieën die je kunt toepassen om dit te voorkomen. Denk aan: actief laten uitblazen op krachtmoment, het aanpassen van de houding of het inzetten van het spierkorset zodat de druk beter kan worden opgevangen.
• Hoe ga je om met kracht leveren (wat doe je met ademhaling en inzetten van spierkorset)? Het is goed om te testen wat de natuurlijke neiging is van de
klant: wat doe je bij hoesten, opstaan, kracht zetten?
• Voorkom: schrap zetten, de onderbuik uit duwen of de adem vast zetten.

Het is best lastig om dit bij jezelf te checken als je hier geen of weinig verstand van hebt. Bij zowel de smallgroup trainingen als de personal training trajecten komt dit veel aan bod en leer ik jou hoe je wél weet of je goede buikdruk levert. Kom dus gezellig mee trainen en leer alles over jouw buikdruk en core inzet.

 

dominginpregnancy