Zoals gister de laatste persconferentie duidelijk werd zit het trainen er live voorlopig nog niet in. Verwacht had ik het wel, jammer blijft het. In het verpleeghuis (waar ik 20 uur onder contract werk) zie ik hoe hard het werken is om het virus buiten de deur te houden. Door de maatregelen te verlengen hoop ik dat wij hiermee een virusvrij huis kunnen blijven. Echter heeft dit natuurlijk wel gevolgen voor Vivide. Geen nieuw PowerMama programma in de studio, wél online. Geen personal training klanten in de studio begeleiden, wél online. Gelukkig is de technologie van tegenwoordig zo fijn dat het dicht bij live trainen komt. In eerste instantie was ik was huiverig voor het online begeleiden. Maar ik ben het aangegaan en erachter gekomen dat het ook ontzettend leuk kan zijn! Het is voor iedereen wennen maar langzaamaan krijgen we er steeds meer gevoel voor en voelt iedereen zich meer op zijn gemak. Het wordt een nieuwe normale situatie. Stilstaan doe ik niet graag en dus staat er net als anders gewoon weer aanbod op het programma. 

Goed Eten Train Je Fit

Vanaf woensdag 13 mei starten dietist Eline Zuiderwijk en ik samen een Goed Eten Train Je Fit groep. Wij hebben deze cursus al vaker (live) gegeven en met succes! We bieden een stok achter de deur, heel veel informatie betreft voeding en sporten, gaan samen aan de slag met je voedingspatroon én elke week een uur samen trainen. We doen dit 6 weken lang en de cursus is zowel voor zwangeren, recent bevallen mama's als elke gewone burger ;) toegankelijk! Hierover later meer!

PowerMama programma juni editie online

In de eerste week van juni start er ook weer een nieuwe PowerMama online. Op dit moment zijn er 3 PowerMama groepen die lopen en dus is er inmiddels heel wat uren ervaring in het online begeleiden van zwangere en recent bevallen mama's met betrekking tot belasting en sporten. 8 weken lang gaan we samen aan de slag in een geselecteerde groep via videobellen. Je krijgt informatie betreft je hormonen, bekkenbodem, diastase en het belasten van je lichaam tijdens en na de zwangerschap. Ook is er een groepsapp waar je je ervaringen kan delen en vragen kan stellen. Ben je zwanger of wil je na je zwangerschap weer fit worden op een veilige manier? Schrijf je dan hier in. Als de groep gevormd is gaan we met elkaar kijken welke dag en tijd het beste uitkomt. 

Online workouts

Op instagram post ik regelmatig voorbeeldworkouts die je thuis of in het park kan doen. Ik probeer op die manier iedereen te motiveren om in beweging te blijven. Ook staan er instructies bij én staat er duidelijk vermeld of het een geschikte oefening is om te doen tijdens de zwangerschap of tijdens je post partum periode. Als dit niet zo is volgt vaak een alternatieve uitvoering van de oefening. De workouts zijn ook allemaal terug te kijken in de hoogtepunten op mijn instagram pagina dus geen excuus meer om niet te sporten & bewegen. Een workout doen? Check hier mijn instagram account!

Mocht je verder nog vragen hebben of ben je benieuwd naar de mogelijkheden omtrent het sporten via de online manier, schroom niet en weet dat ik voor je klaar sta, juist nu! 

Liefs,

Vivian