Het liefst had ik deze blog natuurlijk helemaal niet geschreven. Helaas kan niemand in Nederland er meer omheen. 
Het Corona virus zorgt ervoor dat Nederland een beetje uit zijn doen is, en niet alleen Nederland maar ook ik persoonlijk. Sinds er afgelopen zondag besloten is om alle sportscholen en trainingsstudio´s te sluiten was er even kortsluiting in mijn hoofd. Omdat 50% van mijn inkomen als ondernemer is, ben je ook afhankelijk van de ruimtes die je hiervoor kunt gebruiken én het contact met je klanten. Nu dit vanuit de overheid niet meer wordt geadviseerd komen er flink wat veranderingen aan. Het lijkt er daarbij ook nog eens op dat dit niet een maatregel is die enkele weken maar eerder enkele maanden zal gaan duren. Tijd om dus even de rust te pakken en goed na te denken hoe nu verder. En dat heb ik gedaan. Naast Vivide werk ik ook nog 20 uur in een verpleeghuis als bewegingsagoog onder contract. Gelukkig kan ik vanuit deze zorginstelling extra werken door mij in te zetten op de verpleegafdeling. Voor mij daarmee gelukkig een aanvulling op mijn inkomen en de zorg een extra hand die zo hard nodig is. Win/win situatie dus. Wat betreft VivideMama zijn de volgende maatregelen genomen:
Ik houd mij aan de adviezen van het RIVM en dus zijn daar enkele aanpassingen nodig:

  1. PowerMama De PowerMama groepen die afgelopen vrijdag en dinsdagavond zijn gestart blijven met elkaar in contact middels whatsapp & skype meetings. Elke week spreken we elkaar via Skype op de gebruikelijke tijd van de training. We praten elkaar bij en doen een 30 minuten workout vanuit huis. Deze workout is gratis aangeboden en valt buiten het betaalde programma. De trainingen zullen hervat worden wanneer dit weer mogelijk is.  
  2. Personal Training Op dit moment worden er geen personal training sessies gehouden. Dit om zo min mogelijk wisselende sociale contacten te hebben. Niet alleen om de verspreiding van het virus te minimaliseren maar ook ter bescherming voor elkaar en ter bescherming voor de kwetsbare ouderen waarmee ik werk in het verpleeghuis. Met al mijn klanten is er regelmatig contact middels whatsapp en plannen we een Skype gesprek om elkaar op de hoogte te houden. 
  3. Groepslessen Op dit moment is Active Ladies, waar ik normaal 5 uur in de week als groepslesinstructrice werk gesloten. De leden hebben een inlogcode gehad en kunnen hiermee online workouts volgen. Op dit moment komen deze werkzaamheden voor mij te vervallen. 
  4. Voorlichting De voorlichtingen bij bijvoorbeeld de verloskundige kunnen helaas op dit moment niet doorgaan. Dit zal weer worden hervat wanneer de maatregelen versoepelen. Wil jij graag voorlichting over sporten/bewegen/belasten tijdens je zwangerschap of weer starten na je zwangerschap? Stuur mij gerust een berichtje en ik maak graag contact met je middels whatsapp & skype.
  5. Motivatie & inspriratie Via mijn social media kanalen blijf ik actief. Ik deel hier informatie, tips en inspiratie om tijdens deze gekke dagen toch zo actief en fit mogelijk te blijven. Belangrijk is om een nieuwe draai te vinden dus ookal voelt het soms onzeker en hopeloos, laten we elkaar helpen! Zo hoop ik mijn steentje bij te dragen en jouw te motiveren om goed voor jezelf te zorgen! Check mijn facebook hier of bekijk mijn instagram pagina voor inspiratie. 

Ik kan mij heel goed voorstellen nu je zwanger bent of net een kleine thuis hebt dat dit een hele spannende tijd is. Mocht je behoefte hebben aan wat contact om even te kletsen, sparren of wil je meer informatie over het sporten & belasten van je lichaam tijdens of na je zwangerschap. Schroom niet en neem contact met me op. Ik ben er voor je, hoe we het doen doen we het. Maar we laten ons niet kisten!

Houd jezelf en elkaar veilig en gezond. 

Liefs,
Vivian